Ahmet USLU

Ahmet USLU

Genel Yayın Yönetmeni

Ordu'da işler yolunda mı.?

27 Mart 2018 - 11:31

bir kaç kez ertelenen,bir sürü gerginlik,olay ve dedıkodunun ardından nihayet ak parti ordu olağan kongresi gerçekleşti.

kongreye kadar olan süreç içerisinde ordu siyasetinde belki de onlarca yılda olacak bir sürü gelişmeler yaşandı.

olaylı kongreler,birbirinin üzerine yürüyen aynı partili dava arkadaşları,kapalı kapılar ardında söylenen sözler ve planlanan siyasi ayak oyunları.. hepsi Sn.Cuhurbaşkanımız ve partinin genel başkanı ,güncel ve popüler tabir ile "Reis" orduya gelince,hepsi bitti ve güllük gülistanlık oldu.!

aslında hiç te öyle değil,

Reis in Ordu ziyaretindeki vücut dili konuşmalarının satır arasında sarfettiği sözler,paylaşılan resimlerdeki yüz ifadesi..! orduda işlerin yolunda olmadığına işaret..

önce şunu bir kenara iyice not edelim..

"Ordunun Büyükşehir olması,ve Ak Partinin ordu büyük şehiri alması,şüphesiz ve tereddütsüz "kırsaldan alınan oy la" olmuştur. bu oyu da millet sayın cumhurbaşkanının şahsına vermiştir..bunun aksini kimse ispat edemez ve sonuçlar ortadadır..

hal böyleyken kongre günü bir kez daha görülmüştür ki,ordu merkez il yönetimi ve hatta merkez ilçe yöneticileri bile kırsaldan gelen seçmen ve topluma,ordu merkezde her zaman hakim olan "okardan" bakış açısıyla bakmış ve bunu her uygulamasında açık açık belli etmiştir..

cumhurbaşkanının da konuşmasında dile getirdiği BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ne hiç yakışmayan bir salon,ve organizasyon düzeni,yada karmaşası yaşanmıştır..

böyle bir partinin böylesine büyük bir gününde binlerce insan o yağmura o olumsuz koşullara rağmen davaya bağlılık güdüsüyle gelmiş,ve koskoca büyükşehir belediyesi kendi partililerine o yağmurda, "bir bardak ücretsiz çay" ikramını yapmamış,yapamamış veya çok görmüştür..

bunu fırsat bilen "okarı" mantığına sahip kişilerde fırsat bu deyip kırsaldan gelmiş kalabalığa bir bardak çayı "3 liraya" dayatmıştır..

şunu da asla göz ardı etmemeliyiz, o gün orada ordu merkezden kongreye katılanların sayısı ilçelerdeki seçmen sayısının belkide 10 da biriydi,yani merkezeden ak partiye ve büyükşehir belediyesine kayda değer bir destek ve sempati kesınlıkle yoktu..

şunun artık sorgulanması gerekiyor.

 büyükşehir merkez ilçeleri hariç yukarıdaki ilçelere şehir meydanı yapmak dışında temel sorunların çözümüne ne kadar eğilebildi..? sebebi nedir,kaynak mı yok,personel mi yok,yoksa hizmet için talep mi yok..? yoksa daha başka sebepler mi var.? mesela gerginlikten,kişisel husumetten kavga ve gürültüden vakit bulamama gibi.?..!!

son 3 yıldır ordu siyaseti hiç bu kadar gerginlik yaşamamıştır sanıyorum.. hatta cemal enginyurt bile bu kadar gürültü yapamamıştı..

büyüklerimiz benden iyi bilir ama bu gidiş büyükşehir belediyesinin parti tarafından kaybedilmesine doğru gidiyor..

bunun ayak sesleri duyuluyor.. elbette karar verici makamlarda olanlar bunun farkına varmıştır.,tedbirler alınacaktır belkide alınıyordur..

fakat bu süre ne kadar hızlı olursa hasarı da o kadar az olur...

kısaca sosyal medyada sıklıkla gördüğümüz hastag daki gibi..

#OrdudaişlerYolundaDEĞİL.!

 

 

 

 

Bu yazı 1880 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar