Ahmet USLU

Ahmet USLU

Genel Yayın Yönetmeni

Coğrafya Kader mi?

04 Eylül 2021 - 22:02 - Güncelleme: 04 Eylül 2021 - 22:16

Kumru ilçemiz coğrafi konumunun kurbanı mı yoksa bölge siyasetçilerinin vurdumduymazlığı, veya ilçenin kaderini değiştirecek projeler için gereken çalışmayı bir türlü yapmaması mı?

İlçede bugün evli ve çoluk çocuk sahibi olan bir nesil ile yaşıt olan Kumru-Niksar yolu 20 yıldır bitirilmedi. Öyle ki; bugün yaşları 30-40 civarında olan ve büyük bir çoğunluğu ilçeyi terk etmiş ve başka şehirlerde yaşayan bir kuşağın umuduydu bu yol.

20 yıl içerisinde İstanbul'a metro yapıldı, Avrasya Tüneli yapıldı, marmaray denizin altından geçti. Doğu güneydoğuda asfaltsız bir köy yolu bile kalmazken Himalaya Dağlarına bile bu sürede yol yapılabilirken, her seçimde en yüksek oy oranlarına sahip bir ilçenin talihini değiştirecek yol bir türlü bitmedi.

Kumru'ya yüksekokul yapılacağı söylentisi bile umutları tazelerken geçen zaman içinde bununla ilgili bir tane bile ciddi girişimde bulunan vekil yok.

Kumruya doğalgazın 2023 te geleceği söylense de, ilçede yaşayanların orda kalmasını sağlayacak kamu yatırımları için  vekillerimiz gayret göstermediği, seçimden sonra çay muhabbeti dışında ilçeye uğramadığı sürece yakın bir gelecekte Kumru da doğalgazı kullanacak insanda, o vekillere oy verecek seçmende kalmayacak..

Hiç kimse beceriksizliğini Kumru'nun coğrafyasına bağlamasın...

Bu yazı 1359 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar