Ahmet USLU

Ahmet USLU

Genel Yayın Yönetmeni

Köylü içi..

17 Ağustos 2016 - 23:42 - Güncelleme: 11 Eylül 2016 - 02:38

Bilen,hatırlayan mutlakla vardır.eski geleneklerimizde Köylü içi diye bir uygulama vardı. ben hiç şahit olmadım ama büyüklerimizden çok duyduğumuzu hatırlıyorum..

 

Nedir bu köylü içi derseniz bir tür Halk Mahkemesi..bir köyde veya yerleşim yerinde yüz kızartıcı bir suç işlenmiş yada vahim bir dedikodu (namus,hısızlık vs) olduğu zaman o köyün yaşlıları bi araya gelip konunun muhataplarını kalabalık içerisinde sorgularlarmış..

tabi bu sorgulamaların sonucunda ne tür bir hüküme varıldığını suçluluk veya suçsuzluk ispatı sağlanırmıydı  bilemiyoruz,ama en önemli olanı eğer bir kişi köylü içinde suçlamaya muhaap oldumu bir daha aklanması çok zor olurmuş..

işte yaşadığımız günlerde de bazı şeyler bu konuyu hatırlattı bana..

Ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı kalkışılan İHANET milletin destansı mücadelesi sonucunda bertaraf edildi.

fakat sonrasında devlet uygulamaları haricinde bu havadan faydalanmaya çalışan bir kesimin olduğunu da gözden kaçırmamak gerek..

mesela siyasi partilerimiz..

böyle bir ortamda hoşunuza gitmeyen,karizmasını kıskandığınız veya konumunuza rakip olarak gördüğünüz kişi yada kişileri ,muğlak ispata muhtaç ifadelerle bu ihanet girişimi ile ilişkili imiş gibi ifadelerle ima dahi etseniz toplumun her kesiminin bu konudaki hassasiyetini çıkarınız yada ikbaliniz için kullanmış olursunuz..

muhattaplarınız ne kadar bağırırsa bağırsın,ne kadar masum olursa olsun siz hele böyle bir olayın ardından,insanların zihnine bu algıyı yerleştiremeseniz de, acaba.? sorusunu bile akıllara getirseniz o kişi nin masum dahi olsa çabaları nafiledir..

devletimizin tüm kurumları hakimleri savcıları tam bir titizlikle bu ihanet ile ilişkili kişileri büyük bir hassasiyetle tespit ediyor..

yani, dolayısı ile eğer ki siyasi veya makam olarak rakip olduğunuz kişilerin varsa böyle bir ilişkisi zaten ortaya çıkarılır  ve emin olun o kişiye türk halkı en büyük cezayı itibarını sıfıra indirerek verir..

ama eğer muhattabınızın bu konu ile ilişkisi bu gün bile siyasetin içinde devletin kurumlaında aktif olarak görevde olan kişiler kadar ise ve siz rakibinizi hiç de ahlaki olmayan bu yöntemlerle saf dışı etmeye çalışırsanız eninde sonunda türk halkı gerçeği görür ve o zaman sadece koltuğu kaybetmekle kalmaz haysiyetinizi de kaybedersiniz..

popüler bir terim vardır hani..Haksız olduğunuzu en iyi siz biliyorsanız,

Haysiyet cellatlığı yapmayın...

Bu yazı 1415 defa okunmuştur .

Son Yazılar