Ahmet USLU

Ahmet USLU

Genel Yayın Yönetmeni

Dünya'nın en güzel yeri..

20 Nisan 2017 - 21:48 - Güncelleme: 25 Nisan 2017 - 11:49

Bir komedi türk filminde  de şöyle bir diyalog geçiyordu;eğer "memleketinizi severseniz orası dünya nın en güzel yeridir,eğer sevmezseniz orası dünyanın en güzel yeri değildir.."

İlk bakışta cümle bütünlüğü açısından komik gözüksede çok anlamlı bir mesaj aslında,memleketinizi eğer severseniz dağı,taşı, bozkırı, soğuğu,yağmuru. her şeyi farklı geliyor insana sanki bunlar başka hiç bi yerde yokmuş hissine kapılıyor insan..

Bu gün  6.cı'sı düzenlenen Ordu günleri fuarındaydım.memleketimize dair ne varsa getirilmişti.en başta da turşularımız,mısır,ekmeğimiz,bal,peynir vs..yemeseniz bile insana ayrı bir heyecan duygusu veriyor..

 

etrafta dolaşan insanların sizin ait olduğunuz toprakların insanı olduğunu bilmek insanı mutlu ediyor.özellikle istanbulda yaşamak zorunda olan 1.ci nesil 2 nesil ordulular kumrulular çok daha ayrı bir ilgi gösteriyor. ben de dahil bunun sebebi 30'lu 40'lı yaştakilerin memleketi ile çok daha fazla anı ve hatırası var..kim bilir belkide bu ruh hali yaşlanmanın belirtileridir.

sonuç olarak bizim memleketimiz de memleketlimiz de bir başka gibi geliyor bana..gün geçtikçe bunu daha derinden hisseder oldum..bence dünyanın engüzel yeri benim Memleketim Kumru..sizce de öyle değil mi.?

Bu yazı 2298 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar