İdris YÜZEN

İdris YÜZEN

Köşe Yazarı

Hani Edep vardı.?

18 Eylül 2015 - 12:16

terbiye ne oldu? Sorsan bugün bu kelimelerin ne anlama geldiğini bilmeyen gençler var eminim.

          O kadar acımasız ki hayat, bir sel misali günahlar önüne geleni alıp götürüyor.

          Radyo vardı ne edpliydi içinden gelen sesler bir argo kelime yoktu.

Şimdi televizyon izlemek nekadar acıtıyor geçmişi  bileni.

Skeç adı altında!.. tamamen  insanın ağzıyla haya yerleri arasındaki absürt abuk subuk küfürlerle dolu. Konusu hep edepsizliğin komik yanları.

          Eminim ki o sık sık telâfuz ettikleri skeç sözcüğü de başka bir edepsizliği çağrıştırıyor. Ki ondan çok zikrediyordu çengici başları.

          Hele diziler asıl toplumumuzun bugünkü maruz kaldığı terör olayı kadar vahim.

İhaneti, terbiyesizliği, zina, fuhuşu sanki dersini okutur gibi öğretiyorlar. Bütün bunlar meşru birşey ve bir tarzmış gibi, masumane edayla gösteriyorlar. Bir günlük olayı her kanal kendi doğrularıyla anlatıyor. Hani iletişim haberleşme amacına uygun mu yalan haberler yanlı haberler.! Hiç önemsemediğiniz atalarımız böyle mi anlattı yurdumuzu. Bir günlük  haberi çarpıttığınız gibi mi anlatmıştı Naima,Evliya Çelebi.          

Çok yazık insanlarımızı tv başına oturtup reyting yaparak milletimizin kanını emerek bit gibi, sonra adam oldular ya halk onları seviyor söyledikleri cefakâr bir öğretmen bir din görevlisinin ta ötesine hükmediyor ve dahası teröristlerle kolkola vatana ihanet, insanımıza ihanet, tarihe, osmanlıya, kötü de olsa halkın seçtiği devlet idarecilerine ağızlarından salyalar akıtarak hakaret; ihanet.

Sizler kendi kurduğunuz daracık dünyanızda çok geniş düşündüğünüzü sandığınız beyninizin bir tesadüf eseri oluştuğunu zannediyorken biz akılsız sandıklarınız; peki rastlantı varsayıp bir rastlantı görmedik duymadık başka bir canlı meydana gelip milyonlarca kat daha büyük( karınca insan misali) bir canlı daha ot gibi oluşsun işte nasıl oluyorsa, ve nefesini alıp verişinde fırtınalar kasırgalar kopsun. Bari olacaksa böylesini de kurgulayın.

Akıllı olalım "ALLAH var ALLAH".

O'nun kurduğu düzen işler.

Bu yazı 1539 defa okunmuştur .

Son Yazılar