İdris YÜZEN

İdris YÜZEN

Köşe Yazarı

Bu güne dair..

27 Ocak 2017 - 23:55

Değerli arkadaşlar dünya üzerinde 236 ve bunlardan resmen tanınmış 192 devlet var. Her devletin belirli zaman aralıklarıyla yöneticileri olmuştur. 
         İnsanlar liderlerine yüzde yüz katılmasalar da ülkelerin kaderini çoğunluğun seçtikleri liderler belirlemiştir.
         Şimdilerde muhalefet olan, geçmişte ülkemizin uzun zamandır rotasını belirleyen bir siyasi anlayış, yeni dünya düzeninin acımasız seferinde bayrağı teslim ettiği emanetçilere sırt çevirmesi hatta çelme takmaya çalışması hatta ve hatta içerde ve dışarıda fırsat kollayanların safına geçmesi ne kadar acı.
Hep okuyup aydınlandıklarını kendilerini aydınlar grubunda görmeleri de daha başka manidar bi durum.
Okudunuz da hayvanlar alemini neden incelemediniz yada incelemiyorsunuz. Çünkü ekolojik denge içerisinde besin zinciri diye tabir edilen bir konu var niye görmüyorsunuz? Aklını, gücünü, savunmasını, ve gelişimini sağlayamayanların yem olduğunu bilmiyor musunuz.
Astronomi denilen bir uzay bilimi dalı var okuduğunuz kitaplarda.
Şöyle diyor gezegenler güneş sisteminde sürekli olarak kendi yörüngelerinde dengeli ve kusursuz biçimde dönüşümünü sürdürürken. Asteroid diye adlandırılan gök taşları sürekli çarpışarak kısa zaman sonra bölünmek üzere küçük gezegenler meydana geliyor ve bunlar kendi çekim gücüne sahip olacak kadar büyüklüğe ulaşamayınca kontrolsüzce gezegenler arasında dolaşırken bir digeriyle çarpışıp toz bulutları usturuyorlar. Yine gezegenler yoluna devam eder. Uydu olmaları bile mümkün değildir. 
Bilmem buradan birşey çıkarabildiniz mi
Bugün aydın bir insan dünyada siyasi oluşumları ve stratejik gelişmeleri elbette ki bilir anlatmaya gerek bile yok. Neden müslümanlar, neden Türkler.
         Bütün dünya bir araya gelmiş Ülkemizi AKP Hükümetinden ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtarıp huzura kavuşturmak için mi uğraşıyorlar.
           Sizler göremeseniz de ben onların Saddamdan kurtardığı Irak'ı, Kaddafi'den kurtardığı Libya'yı gördüm.
           Birde vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin makamını ve niyetlerini anlayamayanlar var ki onları ölü olarak görüyorlar.
            Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz. (Bakara 154)   
             Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.
(Mithat Cemal Kuntay)
              Saygılarımla İdris YÜZEN.

Bu yazı 1822 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar