İdris YÜZEN

İdris YÜZEN

Köşe Yazarı

Bu da Benim Sevdam.

29 Ocak 2015 - 19:58

Bir dostum, ağbeyim epey zaman önce demişti ki "Karadeniz insanları biraz asabi biraz da inatçıdır" Sebebine gelince asabi olmalarını, içeriğinde alkol olduğundan mısır ekmeğine, inatçılıklarını da arazi itibariyle iniş çıkışlarla dolu, aşmak ulaşmak için sürekli çabalamalarından bu karakterin yerleştiğini vurgulamıştı.

Bu deyimin yerinde olduğunu şimdilerde görüyoruz. İlçemiz konusunda daha önce de benzer şeylerden bahsetmiştim. Malum ilçemizi bir arada tutma konusunda organize olamıyoruz. Kurulduğundan bugüne herkes bir köşe kapma telâşı içerisinde, kendi krallığını kurup çevreyi kolluyormuş gibi kendi ekseninden çıkmayan ve tamamı esnaflardan oluşan siyaset hükümdarlığını üzülerek seyretmekteyim.

Her seçim döneminde bir takım oluşturup mutlu son'a kadar şehir turu, selâmlaşmak, yüzlerden hiç eksilmeyen samimiyetsiz gülümsemelerin ürettiği idare, daha önceki amacından soyutlanıp hiç hak edilmeyen yerlere demir atıp, ellerinden sıkıp kucaklaştığı insanlardan uzak bir dönem içinde yeni oluşumlara beş yıllık senaryo daha yazdı.

Göreceksiniz Kumruyu nekadar seven ve özleyen varmış. Efsane gibi birdaha gelecekler ve tekerrür. Ben havadar, bol oksijenli bir noktaya göğüs hastalıkları hastanesi ve altı ilçenin ortasında duran Kumru Ünye ve fatsa arasına üniversite istiyorum! Bu da benim sevdam.

Kumruyu boş sevdalarla oyalamayın.

Aksi takdirde gelecek siyasi dönemlerinizde Kumru boş bir belde olabilir.

Geriye gittiğimizi Tüik kayıtlarında görebilirsiniz. Her sayımda nüfus takviyesi, taşıma suyla değirmen döndürmeye benzer. Ben buradan Kumru sevdasıyla kendini siyasete adayan insanlara şunu söylemek istiyorum. Bir kere olsun bir girişim yapın, bahsettiğim okul ve hastaneyi hükümetten isteyin yeter.

Saygılarımla.

 

TÜİK Türkiye İstatistik Kurumu Kumru Nüfus Verileri...

Bu yazı 1910 defa okunmuştur .

Son Yazılar