İdris YÜZEN

İdris YÜZEN

Köşe Yazarı

Kaybedilenler listesine bir Büyükşehir daha yaz..!

07 Ekim 2017 - 11:04

Ordu İlimizin Büyükşehir Olması sebebiyle, içimizdeki belirsizliği ve Özel idarenin görevi belediyelere devretmesinin verdiği buğulu tabloyu Cumhurbaşkanımızın yüksek oranda desteğinden dolayı bilhassa kırsaldan gelen oylarla bunun mümkün olduğunu bildiği için 752 km.'lik bir sıcak asfalt sözü verildi buna sevinen, yoldan başka derdi olmayan İlimizin özellikle kırsalda kalan ( yani oyunu arzu edilen istikamette kullanan köylüler)imiz derin bir nefes almıştı.

Almıştı almasına fakat bizlere 2017 yılının sonunda biteceği sözü verilmişti. 


Bekledik...... kaz gibi bekledik. Çocukluğumda ayağımdaki lastik ayakkabıdan yakındığımda  babamın okula başlayınca alacağım sözü verdiği gibi bekledik. Babam sözünü tuttu.!!!


Büyükşehir sahil haricinde asıl vefa borcu olan kıssallara hizmet adına ne yaptı merak ediyorum. Çiçeği burnunda başkanlarımız var. Seçilmeden önce ne büyük umutlarımız vardı. Hesapsızca veriyorlardı! Zaman su gibi geçiyor azizim. Bir çakıl tanesini bile köylüye kamyonundan, mazotundan, yolların uzaklığından vs. Siyasetçi ağalarımızın olmadığından altınmış gibi tartıyorlar. 


Bir makamı; makam ehline ne muhalefet nede başka bir makam dar eder. Lâkin masum köylü ah ettiyse olur inşallah.
Yani demem o ki bu kadar fedakar köylüler neden küstürülüyor. Modernize ve güzel kaldırımlarla ıslah ettiğiniz tek caddelik sahil ilçelerinize köylünün rahatça geleceği bir tozsuz dumansız yolu yok. Hem yapılan iyilikler söylenmez. Lakin bir teşekkür görmedik üç yılı geçti görmedik.

Özel idarenin yaptığı asfaltları söktük, Özel idareyle açtığımız yollara çakıl bulamıyoruz ot bitti.
Yalnızmışsın be Reis, eskiden hizmet vardı. İtibarsızlaştırma hat safhada. Kaybedilenler listesine bir Büyükşehir daha yaz..!
 

Bu yazı 1999 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar