Kumru ilçesinde bozuk yollar gündemden düşmüyor. İlçe genelinde uzun süredir bakım görmeyen mahalle yolları, derin çukurlar ve aşınmış asfalt nedeniyle adeta delik deşik bir hâle geldi.
Vatandaşlar, özellikle Şenyurt Mahallesi, Demircili, Avdullu ve Ortaca bölgelerinde yolların çok bozuk durumda olduğunu söylüyor. Yağmur sonrası çukurların içi suyla dolarken, sürücüler bu yollarda araçlarını kullanmakta büyük zorluk çekiyor.
Şenyurt Mahallesi sakinlerinden biri şöyle konuştu:
“Artık bu yollar yol değil, çukur tarlası! Her gün araçlarımız servise gidiyor. Amortisör kalmadı, lastik dayanmıyor. Belediyeye defalarca bildirdik ama hâlâ bir sonuç yok.”
Yalnızca ilçe belediyesinin değil, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin de sorumlu olduğu bazı güzergâhlarda gerekli bakımların yapılmadığı belirtiliyor. Bu durum hem mahalle sakinlerinin günlük yaşamını zorlaştırıyor
Bazı vatandaşlar, yol durumunun acil durum araçlarını bile geciktirdiğini belirterek, ambulans ve itfaiye gibi hizmetlerin çukurlu yollarda ilerlemekte zorlandığını ifade etti.
Mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek “Artık bu çile bitsin” çağrısı yaptı. Kalıcı çözüm için asfalt yenileme ve altyapı güçlendirme çalışmalarının bir an önce başlatılması bekleniyor.


YORUMLAR