Ordu’nun Kumru ilçesinde bir vatandaşın yüksek tutarlı su faturası tepkilere neden oldu. İlçede yaşayan vatandaş, 4 bin TL olarak gelen su faturasını sosyal medyada paylaşınca konu kısa sürede gündem oldu.
Vatandaş paylaşımında, “Evde yalnız yaşıyorum, suyu bu kadar nasıl tüketmiş olabilirim anlamıyorum” ifadelerini kullandı. Paylaşım sonrası çok sayıda kullanıcı, benzer sorunlar yaşadığını belirterek yorum yaptı.
Kumru’da bazı hanelerde su sayaçlarının hatalı okunduğu ya da eski sayaçların arızalı olduğu iddia edilirken, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ)’nden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Mahalle sakinleri, özellikle son aylarda artan su faturalarından şikayetçi olduklarını belirterek, “Küçük bir evde yaşıyoruz ama faturalar fabrika gibi geliyor. Bir yanlışlık varsa düzeltilsin,” çağrısında bulundu.
Yetkililerin, ilgili abone için ölçüm ve sayaç incelemesi başlatacağı öğrenildi.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YORUMLAR