Çatalpınar’da Yolsuzluk Polemiği Derinleşiyor: CHP’den Çarpıcı İddialar ve “Kefil misiniz?” Resti
Çatalpınar’da haftalardır gündemde olan “yolsuzluk” tartışması yeni bir boyut kazandı. CHP Çatalpınar İlçe Başkanı Erkan Türkan, AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler’in TBMM’de yaptığı “Çatalpınar’da yolsuzluk yoktur” açıklamasına sert tepki göstererek hem ilçe belediyesini hem de Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan dikkat çekici iddialarda bulundu.
“Önce Kendi İlçe Başkanınıza Sorun: Belediye Başkanına Kefil mi Değil mi?”
Erkan Türkan, Güler’in açıklamalarını hatırlatarak, yolsuzluk olup olmadığının en iyi AK Parti Çatalpınar İlçe Başkanı tarafından bilineceğini ifade etti. Türkan şu sözleri dile getirdi:
“Bu işin doğru olup olmadığını önce kendi ilçe başkanlarına sorup öğrenebilirler. Kendisi bana defalarca, bu konuya kefil olmadığını söyledi. Bunu neden görmezden geliyorlar?”
“Madem Protokol Var, Neden Bilirkişiye Sunulmadı?”
Türkan, Çatalpınar Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında “taş alımı ve takası” konusunda protokol olduğu yönündeki açıklamaları da sorguladı. Türkan’a göre bu protokol gerçekten mevcutsa bilirkişi dosyasına sunulması gerekirdi:
“Eğer böyle bir protokol vardıysa niçin resmi bilirkişiye verilmedi? Neden dosyada yok? Bilirkişi ilçede tüm alanları tek tek dolaştı ve taşların belirtilen yerlere ulaşmadığını raporladı.”
Türkan, OBB tarafından yapılan açıklamaların “sonradan üretilmiş delil görüntüsü” taşıdığını savundu.
“Başkan Yardım Ararken Oyalandı” İddiası
CHP İlçe Başkanı, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Özay’ın soruşturma sürecinin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden destek istediğini, ancak dosyanın farklı birimlere yönlendirilerek “zaman kazanmaya çalışıldığını” öne sürdü.
Yazılı Önerge Reddedildi: “Şeffaflıksa Neden Kaçılıyor?”
CHP’li meclis üyelerinin yolsuzluk iddialarıyla ilgili verdiği yazılı önergenin OBB Meclisi’nde çoğunluk oyuyla reddedilmesini de eleştiren Türkan şu ifadeleri kullandı:
“Eğer ortada bir yanlış yoksa, meclisteki önergemizin neden reddedildiğini açıklasınlar. Şeffaflıktan söz ediyorlar ama cevap vermekten kaçıyorlar.”
“Taşların Bir Bölümü Kayıp” – Kamera Kayıtları Talep Ediliyor
İddialara göre devlet tarafından görevlendirilen bilirkişi, taşların bir kısmının hiç teslim edilmediğini veya gösterilen yerlere ulaşmadığını tespit etti. Türkan, ilçeye kimliği belirsiz taş girişleri olduğunu, bazılarının faturasız olduğunu, bazı muhtarların isimlerinin bile habersizce kullanıldığını belirtti.
“MOBESE kayıtları incelensin. Hangi kamyon nereden girip çıktı, açıkça ortaya çıkar.”
En Ağır İddia: “Para Çantayla Belediye Başkanına Ulaştırıldı”
Erkan Türkan’ın en dikkat çekici açıklamalarından biri ise ihaleyi alan firmayla ilgili oldu. Türkan, bazı belediye personelinin savcılıkta “başkana çantayla para taşındığını” ifade ettiğini belirtti:
“Bu ifadeler resmi kayıt altına alındı. Belediye çalışanları bu durumu savcılığa isim isim anlattı.”
“AK Parti İlçe Başkanı Temizdir, Bu İşe Ortak Olmadığı İçin Hedef Alınıyor”
Türkan, AK Parti Çatalpınar İlçe Başkanı Harun Turak’ın söz konusu iddialara taraf olmadığını, bu nedenle Belediye Başkanı Özay ile aralarının açıldığını iddia ederek şu ifadeyi kullandı:
“İlçe başkanı bu kirli işin içinde değil. Tam tersi, rahatsız. Bu yüzden belediye başkanı onu uzaklaştırmak için çabalıyor.”
“İlçe Başkanı Çıksın ‘Kefilim’ Desin, Davayı Çekerim”
Türkan açıklamasını çok konuşulacak bir çağrıyla sonlandırdı:
“AK Parti İlçe Başkanı çıkıp ‘Belediye Başkanı’na kefilim’ desin, ben davayı geri çekerim. Hodri meydan! Ama biliyorum ki kendisi de bu işten rahatsız.”
Soruşturma Devam Ediyor
CHP İlçe Başkanı, savcılıktaki sürecin sürdüğünü, dosyanın yeni savcısına devredileceğini ve soruşturmanın siyasi baskı olmadan yürütüldüğünü de aktardı.






YORUMLAR