Bekir AKKAYA

Bekir AKKAYA

Her Telden..

Niteliksizlerin Duası Kabul Olmaz Ama Parası Alınır

16 Ekim 2019 - 05:52 - Güncelleme: 16 Ekim 2019 - 06:01

           Kiralık KafaGeçenlerde bir cenazeye ve ardından aynı günün akşamı yasa gittim. Cenaze yakını olan biri cenaze sahibine;

            “Yiyenim, yoğun bir katılım oldu. Gerçekten ……………….ın ve sizlerin sevenleri çokmuş. Allah gani gani rahmet eylesin!” dedi.

            Cenaze namazında bende bulundum. Gerçekten cenaze namazına katılan çok fazlaydı.

            Cenaze sahibi bu sözlerin karşılığı olarak şu sözleri sarf etti.

            “Önemli olan kalabalık değil, nitelikli insanların cenazede hazır bulunması” dedikten sonra nitelikli insanları saymaya başladı. Cenaze yakınlarından birisi konuşmaya müdahale ederek nitelikli insanların daha fazla sayılmasına izin vermedi.

            Bir gün sonra cenaze sahibi cenazeye gelenler için bir teşekkür ilanı yayınladı. Ve o teşekkür listesi sayesinde adamın kafasından geçen nitelikli kişileri öğrenmiş olduk.

            Yayınlanan bu listede tahmin ettiğiniz gibi benim ve benim gibi onlarca kişinin adı yoktu. Cenazeye katılanların büyük çoğunluğu Kumru ve vefat edenin köylüleri ve komşuları olduğu halde adamın kafasında nitelikli bir durumları olmadığı için kendilerine hiçbir teşekkür edilmedi.

            Yine geçenlerde bir düğüne gittim.

            Düğüne davet edilmişseniz, nitelikli olup olmadığına bakılmaksızın vaktiniz yeterli ise gitmek gerekir. Ben de öyle yapıp düğünde bulundum.

            Yine düğünden bir gün sonra düğüne katılanların bir listesi yayınlandı ve onlara teşekkür edildi. İsimler tek tek yazılarak ve tek tek düğün sahibince teşekkür edilmiş.

            Listede ben ve benim gibiler yoktu ve bizlere teşekkür edilmemişti.

            Hem cenaze ve hem de düğünde olduğum halde “nitelikli adam” olmadığım için teşekkür listesinde yer almadığım için üzülmesem de böyle bir cenaze ve düğüne gittiğime pişmanlık duydum.

            Cenaze ve düğün sahipleri teşekkür yayınlayamazlar mı?

            Cenaze ve düğün sahipleri teşekkür mesajları yayınlarlar ama insanları nitelikli diye sınıflara ayırarak birkaç ismi kendi küçücük kafalarına göre nitelikli kategorisine ayırarak kafalarından geçen isimlere açıkça teşekkür edemezler. Bu her yönden hastalıklı bir durumdur.

            Bir kere cenaze sahibi kimin gelip gelmediğini sayamaz ve onları gözleyemez. İnsanlar oraya yasa ve duaya gelmişlerdir ki, kimin duasının nitelikli ya da niteliksiz olduğunu bilemez. Bu çok ayıp bir şey ki üzerinde durmaya bile değmez.

            Düğüne gelenler mutlaka davet edilmiştir ve o yüzden oradadırlar. Bu hastalıklı ruh burada da devrededir. Düğün boyunca kafasına göre oluşturduğu “nitelikli insan” arar durur. Düğünden sonrada bir ilan yayınlayarak onlara teşekkür eder. Kendinin davet ettiklerine büyük adam küçük adam muamelesi yapıp, büyük diye nitelendirdiği adamların isimlerini zikredip onlara teşekkür etmesi ayıbın ötesinde hastalıklı bir ruh halinin göstergesidir. Yırtına yırtına davet edildiği halde gelmeyen, kendine göre büyük adamları “mesaj çekti, telefon etti “ cümleleri ile kendinin büyük olduğunu bizim gibilere sunmaya çalışan bir insan tek kelime ile “Ezik ve Ezilmiş” bir insandır.

            Cenazelerine Allah rahmet eylesin. Düğünleri de hayırlı olsun.

            Bu tür yaklaşım içerisinde bulunanları nasıl ayırmak lazım diye düşünüyorum sadece?

            Cenazelerde de düğünlerde de adam sayılmaz. Biri için “sela” verilir gidilir. Birine davet edilir gidilir. Ayıp değil mi insanları tek tek saymak! Ayıp değil mi üç beş kişiyi büyük adam sınıfına koyup onlara teşekkür yayınlamak. Ama, düğünde “hediye diye gelen parayı almıyorum,” “Cenazede garip ve gurabanın ettiği duayı kabul etmiyorum” denilmiyor.

            Bu tür ezik ve ezilmişlere benim tavsiyem şudur.   Düğün ve cenazeden önce “Nitelikli Adamlar” diye kafanızda şekillenen kişilerin adlarını yayınlayarak millete duyurunuz. Cenazelerde bu iş zor olsa da kafadan hasta olan bu düğün sahipleri “Nitelikli Adam” kabul etmedikleri insanları düğünlerine davet etmesinler ve bizler de cenazelerinize de düğünlerinize de gelmeyelim. Dolgu malzemesi olarak yaşanmışlığınıza kimseyi alet etmeyiniz.  

            Bu hastalıkları ruhların derdi ne düğün ne cenaze.

            Bilinç altındaki ezikliklerini gidermek için cenazelerini de düğünlerini de malzeme yapıp kendilerini pazarlamak. Ama bu durum zor bir iş ve çok fazla birikim gerekli. Ne yaparsanız yapın geçmiş ezikliklerinizi ve kayıplarınızı telafi edemeyeceksiniz.

            Ne olsa da bu ezilmiş ve ezik insanlar bir günde kendilerini yaşasalar. Ömürlerini onu bunu gözleyerek geçirmek dünyanın en büyük işkencesidir. Cenazede de düğünde de başkalarını gözleyenin ne yası/acısı ne de mutluluğu olur.

            Selam ve dua.

            Bekir AKKAYA /İYAD/16.10.2019 /Kumru Medya Haber Sitesi

Bu yazı 1009 defa okunmuştur .

Son Yazılar